"A ciascun alma presa e gentil cuore"
- aan allen wier hart door "smaak" gegrepen zijn -
Dante, 1283, Vita Nuova
 
   

Bestellingen voor de feestdagen zijn helaas niet meer mogelijk.


 

Verwen je gasten zonder uren in de keuken te staan

Ook tijdens de feestdagen bieden wij u de mogelijkheid om van onze keuken te genieten.
We hebben een feestelijk eindejaarmenu samengesteld met luxueuze en exquise ingrediënten.
Dit menu is verkrijgbaar op 24, 25, 31 december en op 1 januari
Denk ook aan de wijnen en de aperitieven die we voorstellen. Stuk voor stuk pareltjes die de
moeite waard zijn.
Naast een mooi wijnarrangement voor bij het menu zijn deze flessen ook apart verkrijgbaar.
Naargelang uw budget kunnen we een geschenkmand samenstellen met een fles bubbels, wijnen
eventueel aangevuld met zoete of hartige lekkernijen of vergezeld van een diner cheque.
Ook onze Flower Power tisane is verkrijgbaar in geschenkmand, verschillende combinaties zijn
mogelijk. Informeer ernaar.

Hoe bestellen?
Bestellingen kan u doorgeven via het reservatieformulier op onze website, klik hier.
Gelieve tijdig te bestellen want onze capaciteit is niet oneindig en ook onze leveranciers drukken
erop dat we tijdig onze bestellingen doorgeven.
Voor de Kerstdagen kan u bestellen tot 19/12, voor oudejaar of nieuwjaardag kan dit tot 26/12.

 

Wanneer afhalen?
Op 24 en 31 december tussen 16.30u en 19.00u.
Op 25 december en 1 januari tussen 11.00u en 13.00u.
Betaling via overschrijving op het volgende rekeningnummer; BE97 4153 2525 4149 met
vermelding van het referentienummer dat u via mail ontvangt
Bij afhaling brengt u best een box of doos mee waar we alles in kunnen overladen.


Prettige feestdagen, hou het veilig en blijf gezond.
Herbert, Martine en ons hele team.

 

 

 

   
EINDEJAARSMENU 2020

Afhaalmenu verkrijgbaar uitsluitend op 1 januari 2021

 

Frisse tartaar van zeebaars en gerookte paling,
panna cotta van wasabi en limoen, gepofte granen, furikake, algendressing.
Of
Ganzenlever, klassiek bereid en torchon,
confit van rode ui en veenbes, ingelegde abrikoos, gelei van PX, krententoast.

***

Heldere krachtbouillon van gevogeltewild,
quenelles van patrijs, beukenzwam, shi-také, knolselder, madeirawijn.
Of
Romige soep van butternutpompoen,
met gevogeltewit en specerijen.

***

Tongrolletjes op Normandische wijze,
mosselen, pétoncles, garnalen, gamba, champignons,
fijne champagnesaus, duchesse aardappelen.
Of
Halve kreeft,
groenten uit de wok verfijnd met gember, kruidige saus met kafir en citroengras, soba-noedels.

***

Hertenkalffilet,
wildsaus verfijnd met Tasmaanse peper,
chiconettes, Jefkespeer in rode wijn, spruitjes en jonge raap, aardappelkroketjes.
Of
Polderfazant gebraden met aromaten,
gratin van aardappel, schorseneer, savooi en spekjes,
chiconettes, jus van fazant.

***

Zoete verleiding,
creatie van Valrhona chocolade ‘pur caraïbes’, met mandarijn en speculoosijs.
Of
Champagnetaartje, amandelbiscuit, frambozensorbet.

Nagerecht vervangen door Kaasbordje (5 soorten)
met garnituur van vruchten, noten en toastbrood.
Supplement 6€.
Kaasbordje extra bij het menu 13€ supplement.
Inclusief ons befaamde homemade zuurdesembrood (extra brood 3€)
78€ per persoon

 

 

Maak uw keuze uit onze à la carte gerechten

 

 

Aangepaste wijnen voor bij uw menu

  • Crémant de Bourgogne (aperitief)
  • Moulin Caresse ‘sauvignon’ 2017 Montravel,
  • Montagny premier cru 2017, Bourgogne
  • Barolo Alte Rocche Bianche 2015

    59€ voor 4 flessen.
    ( met champagne ipv Crémant de Bourgogne 72€)

 

Kaviaar tip !

Geniet tijdens de feestdagen extra feestelijk en bestel een potje Belgische Gold label kaviaar
om de tartaar van zeebaars op te smukken of om van te smullen bij uw aperitief.

  • 10 gr 25€
  • 30 gr 48€
  • 50 gr 74€

Pommes Moscovite voor 2 personen,
2 aardappeltjes met zure room en 30 gr Belgische Gold Label kaviaar.
60€

 

Voorgerechten

  • Frisse tartaar van zeebaars en gerookte paling,
    panna cotta van wasabi en limoen, gepofte granen, furikake, algendressing.
    25€

  • Ganzenlever, klassiek bereid en torchon,
    confit van rode ui en veenbes, ingelegde abrikoos, gelei van PX, krententoast.
    25€

  • Heldere krachtbouillon van gevogeltewild,
    quenelles van patrijs, beukenzwam, shi-také, knolselder, madeirawijn.
    15€ per liter

  • Romige soep van butternutpompoen,
    met gevogeltewit en specerijen.
    12€ per liter

  • Halve kreeft en belle vue
    salade, tomaten, eitjes, cocktail, mayonnaise.
    28€.

  • Onze ambachtelijke garnaalkroketten (Actie 2 kopen; 1 gratis)
    9€ per stuk.

 

Hoofdgerechten

  • Tongrolletjes op Normandische wijze,
    mosselen, pétoncles, garnalen, gamba, champignons,
    fijne champagnesaus, duchesse aardappelen.
    35€

  • Halve kreeft,
    groenten uit de wok verfijnd met gember, kruidige saus met kafir en citroengras, soba-noedels.
    28€

  • Hertenkalffilet,
    wildsaus verfijnd met Tasmaanse peper,
    chiconettes, Jefkespeer in rode wijn, spruitjes en jonge raap, aardappelkroketjes.
    32€

  • Polderfazant gebraden met aromaten,
    gratin van aardappel, schorseneer, savooi en spekjes,
    chiconettes, jus van fazant.
    52€ voor 2 personen.

 

Nagerechten

  • Creatie van Valrhona chocolade ‘pur caraïbes’,
    met mandarijn en speculoosijs.
    10€

  • Champagnetaartje,
    amandelbiscuit, frambozensorbet.
    10€

  • Kaasbordje (5 soorten)
    Garnituur van vruchten, noten en toastbrood.
    13€

  • Roomijs
    Vanille of chocolade
    12€ per liter.

 

 

Aperitieven en wijnen om uw menu te begeleiden

 

Bubbels

  • Champagne Edmond Roussin premier cru 28€
  • Crémant de Bourgogne 16€
  • Crémant d’Alsace 16€

 

Witte wijnen

  • Bourgogne Blanc 2019 La pépite 9 €
  • Moulin Caresse ‘Magie d’automne’ 2017 Montravel, (sauvignon blanc, sauvignon gris) 12€
  • Côtes du Rhône Corinne Depeyre ‘Style’ 2018 14€
  • Montagny premier cru 2016, Bourgogne 18€
  • Vega Réal Rueda 2019, Spanje 10€

 

Rode wijnen

  • La Maisonette 2016, Côte de Blaye, Bordeaux 16€
  • Cotes du Rhône 2018, Xavier Lambert 14€
  • Monte de Ravasqueira 2018, Alentejano, Portugal 16€
  • Domaine de Montmal, Fitou, 2016 18€
  • Elements ‘unique red’, 2016, Bulgarije 18€
  • Barolo Alte Rocche Bianche 2015 18,5€