"A ciascun alma presa e gentil cuore"
- aan allen wier hart door "smaak" gegrepen zijn -
Dante, 1283, Vita Nuova
 
   

Afhaalservice

Ook tijdens deze lockdown bieden wij u de gelegenheid van onze keuken
en lekkere wijnen te blijven genieten.
Bestel ons wekelijks variërend afhaalmenu of kies uit onze verzorgde gerechten.
En denk ook aan de wijnen en de aperitieven die we voorstellen.
Stuk voor stuk aanraders die zeker het proberen waard zijn.

Bestellen kan ten laatste tot woensdagavond enkel,via het reservatieformulier op onze website.
Gelieve tijdig te bestellen , want onze capaciteit is niet oneindig en ook onze leveranciers drukken
erop dat we tijdig onze bestellingen doorgeven.
Graag betaling via overschrijving met vermelding van het referentienummer dat u via mail ontvangt
op het volgend rekeningnummer; BE97 4153 2525 4149

Wanneer afhalen?
Vrijdag en zaterdag  tussen 17.00u en 19.00u
Zondag tussen11.00u en 13.00u

Bij afhaling brengt u best een box of mand mee waar we alles in kunnen overladen.

Met vriendelijke groet.
Herbert, Martine en ons hele team.

Met vriendelijke groet.
Herbert, Martine en ons hele team.

 

 

Wintermenu

afhaalmenu van 22 tot en met 24 januari 2021

 

Romige soep van bloemkool.

***

Koningsdorade, aan’t vel gebakken,
Oosterse gekruide groentjes en saus met tuinkruiden.

***

Entrecôte van graankalf,
krielaardappel met spekjes, boontjes en champignons
langzaam gestoofd witlof.

***

*Kaasbordje (5 soorten)
Garnituur van vruchten, noten en toastbrood 13€.
Of
Taartje van witte en zwarte chocolade,
caramelroomijs, crème anglaise met rhum.


Inclusief ons befaamde home made zuurdesem brood (extra brood 3€)
48 € per persoon.
* Zoet dessert vervangen door kaasbordje 8€ supplement.
* Menu met kaasbordje en dessert 13€ supplement.

 

Aangepaste wijnen voor bij uw menu

  • Crémant de Bourgogne (aperitief)
  • Moulin Caresse ‘Magie d’automne’ 2017 Montravel,
  • Côtes du Rhône 2018 Xavier Lambert

    40€ voor 3 flessen. ( met champagne ipv Crémant de Bourgogne 52€ )

 

Lobsterbox voor 2 personen.

  • Halve kreeft, ontpantserd, frisse salade van avocado, kruidendressing.
  • Halve kreeft Thermidor.
    Of
  • Halve kreeft in de oven met kruidenboter, citroensaus en gekonfijte tomaat.
  • Bijpassende aardappelbereiding.
  • Nagerechtsuggestie van de chef.
    (Nagerecht vervangen door kaasbordje supplement 13€)
  • 1 home made zuurdesem brood.
  • 1 fles Champagne ‘Charles Montaine’.
  • 1 fles Bourgogne blanc 2019 La pépite.

139€ voor 2 personen, enkel all in verkrijgbaar.

 

 
Maak uw keuze uit onze à la carte gerechten

 

Voorgerechten:

  • Jamon de Bellota 100% Iberico 28€ per 100 gr.
  • Bowl van gerookte paling, salade, avocado en dilledressing 22€.
  • Tagliolini met gerookte Schotse zalm, citroensaus, bimibrocoli en kerstomaat 23€.
  • Romige soep van bloemkool. 12 € per liter.
  • Pomme moscovite met Royal belgian kaviaar 30 gr 60€.
  • Onze ambachtelijke bereide garnaalkroketten met heel veel garnalen 9€ per stuk

 

Canadese kreeft (per hele kreeft van ongeveer 700 gr.)

  • Kreeft Belle vue, salade, eitjes, tomaat, cocktailsaus en mayonnaise 54€.
  • Kreeft Thermidor, spinazie, champignons, parmesan 54€.
  • Kreeft in de oven met kruidenboter, gekonfijte tomaat en citroen 54€.

 

Visgerechten

  • Zeetongrolletjes op Normandische wijze 35€.
  • Tarbot Dijonaise, in boter gestoofde spinazie 35€.
  • Koningsdorade, aan’t vel gebakken, Oosterse groentjes; saus met tuinkruiden 25€

    Deze visgerechten worden begeleid door Duchesse-aardappelen.

 

Vleesgerechten

  • Filet van Holsteinrund, pepersaus, witlofsalade, mosterddressing, kroketjes 30€.
  • Entrecôte van graankalf, krielaardappel, spekjes, boontjes, witlof, champignons 28€.
  • Mechelse koekoek op zijn geheel gebraden, roomsaus,
    boschampignons, witlof en aardappelkroketten 60€ ( kip voor 2 a 3 personen)

  • Zuurdesembrood 3€ per stuk.
  • Aardappelkroketjes 5€ (per 10 stuks).

 

Kaasbordje (5 soorten)

  • Garnituur van vruchten, noten en toastbrood 13€.

 

Nagerechten

  • Vanille roomijs 12€ per liter.
  • Roomijs met speculaas 12€ per liter.
  • Taartje van witte en zwarte chocolade,caramelroomijs, crème anglaise met rhum 10€.
  • Citroentaartje, gebrande meringue, sorbet 10€.
  • Dame Blanche, Pavlova, vanille roomijs, Sao Thomé chocolade 10€.

 

Aperitieven en wijnen om uw menu te begeleiden

Bubbels

  • Champagne Edmond Roussin premier cru 28€
  • Crémant de Bourgogne 16€
  • Crémant d’Alsace 16€

Witte wijnen

  • Bourgogne Blanc 2019 La pépite 9 €
  • Moulin Caresse ‘Magie d’automne’ 2017 Montravel, (sauvignon blanc, sauvignon gris) 12€
  • Côtes du Rhône Corinne Depeyre ‘Style’ 2018 14€
  • Montagny premier cru 2016, Bourgogne 16€
  • Vega Réal Rueda 2019, Spanje 10€

Rode wijnen

  • La Maisonette 2016, Côte de Blaye, Bordeaux 16€
  • Cotes du Rhône 2018, Xavier Lambert 14€
  • Monte de Ravasqueira 2018, Alentejano, Portugal 16€
  • Domaine de Montmal, Fitou, 2016 18€
  • Elements ‘unique red’, 2016, Bulgarije 18€
  • Barolo Alte Rocche Bianche 2015 18,5€