De Périgord is in de nazomer een feest voor de zintuigen.
Terwijl de wijngaarden van Bergerac baden in herfstkleuren en de zon
het majestueuze kasteel van Monbazillac in goud hult,
toont deze streek zich op haar rijkst en haar smaakvolst.
Maar de Périgord is meer dan alleen mooi, het is ook
een regio met een smaakvolle ambachtelijke keuken.
Denk aan truffel, eend, foie gras, walnoten,
kastanjes, en prachtige wijnen.
Traditie en terroir worden hier op het bord
en in het glas samengebracht.
Met die inspiratie creëerden wij een “tapas gourmand menu”.
Een selectie van verfijnde kleine gerechten,
opgebouwd rond de beste producten uit deze streek.
Elk bord vertelt iets over de Périgord,
haar smaken, haar seizoenen, haar ziel.
Proef, ontdek, geniet. Dit is de Périgord, op zijn best.
Nazomer in de Périgord
Tapas Gourmand - Tasting menu
Drie smaakvolle amuses,
naargelang marktaanbod en inspiratie van de chef.
***
Eendenlever van de “Ferme de Billard”,
mosterd uit Brive - rillette van eend - desembroodcrumble.
***
Rocamadour - Tomme des Croquants,
tomatenvarieteiten - courgette - frisse kruiden - basilicum.
***
Snoekbaars uit de Dordogne,
fondue van uitjes - butternutpompoen - verjus uit Siorac.
***
Zwartpootkip uit de Périgord,
bospaddestoelen - groenten uit de moestuin
pommes Sarladaise - herfsttruffel “Uncinatum”.
***
Mirabelle pruimen,
chibouste - vruchtenmozaiek - sorbet.
Walnoten,
parfait - gepocheerde peer - vanilleroom.
75 Euro.
Bijpassende wijnen geschonken tot en met het hoofdgerecht 42€.
Glas Monbazillac om uw nagerecht te begeleiden vanaf 15€.
DIT MENU SERVEREN WE NIET OP ZATERDAG
ENKEL VERKRIJGBAAR OP ZONDAG EN WEEKDAGEN
EN NA RESERVERING MET VERMELDING
“TAPAS GOURMAND MENU”
|